Faldum és Csomor nyerte a triatlon idénynyitót

2010.05.01. 17:12

A férfiaknál a bajai Faldum Gábor, míg a nőknél a budaörsi Csomor Erika nyerte szombaton a Triatlon Tour 2010-es kiírásának első, margitszigeti versenyét, amelyet szupersprint távon rendeztek kissé foghíjas mezőny részvételével. Az 500 méteres úszás során a férfiaknál nem rázódott szét a mezőny, 13 versenyző egyszerre vágott neki a 12 km-es kerékpározásnak. Ugyanakkor a nőknél a duatlonban világbajnok Csomor leggyengébb számában alaposan, majdnem egy perccel lemaradt az élmezőnytől, így komoly hátránnyal pattant a nyeregbe.

Az erősebbik nemnél Csortos Imre megszökött a kerékpározás során, s csaknem 20 másodperces előnnyel kezdte a befejező számot, a 3 km-es futást. Ugyanakkor sokat kivett belőle a kerékpározás, így végül az üldözők többsége előtte ért célba. Közülük Faldum Gábor volt a leggyorsabb.

A nőknél Csomor bringán igazolta klasszisát, felért riválisaira, de a depózás során nem találta a futócipőjét, így iparkodnia kellett a győzelemért, amelyet ezzel együtt is kiharcolt.

„Ez egy jó edzés volt. Idén a fő cél ismét a hawaii Ironman-világbajnokság, amelyre júniusban, a nizzai versenyen szeretném megszerezni a kvótát” - mondta Csomor az MTI érdeklődésére.

A délelőtti amatőr futamok során olyan korábbi kiváló sportolók is rajthoz álltak, mint a gyűrűn olimpiai bajnok Csollány Szilveszter, vagy a kajaknégyesben ötkarikás ezüstérmes Bóta Kinga.

Férfiak: 1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 35:57, 2. Bogdány Kenéz (UNIQA-Újbuda) 36:15, 3. Tóth Tamás (Budaörsi TKE) 36:24

Nők: 1. Csomor Erika (Budaörsi TKE) 40:46, 2. Forró Zsófia (Kaposvári AC) 41:03, 3. Szakály Zsuzsanna (Győri Vízisport) 42:05

A Triatlon Tour következő állomása két hét múlva Tiszaújvárosban lesz.