Szalayék sikere a tereprali ob-n

2010.05.09. 17:39

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros győzött vasárnap a tereprali országos bajnokság idei harmadik futamán, a Rábaköz Kupán. A Kapuvár térségében megrendezett versenyen Szalay mögött Fazekas Károly lett a második, Liszi László a harmadik.

"Ma reggel az első speciálison dőlt el az egész verseny - nyilatkozta honlapján Szalay. - Ott derült ki, hogy ki az, aki a sáros terepen is megtalálja az összhangot az autóval, és ez nekünk elég jól sikerült. Tulajdonképpen azon az egy szakaszon nyertük meg a versenyt. A második szakaszon már viszonylag nem is kellett volna annyira nyomni, hiszen megvolt az előnyünk, és már így is lendületesen mentünk. Szerencsére probléma nélkül autóztuk végig a napot. Az egyik híd előtt elkaptunk egy viszonylag nagy követ, de nem lett belőle baj. Egyszer pedig, a rajt után 300 méterre volt egy gödör, ami úgy megdobott minket, hogy majdnem berepültünk a bokrok közé."

A viadalon, melynek 539 kilométeres össztávjából 306 kilométer volt a mért szakasz, 32 autós egység állt rajthoz. A viadalon elindult Talmácsi Gábor is, akinek menedzsere, Stefano Favaro diktálta az itinert. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon 2007-ben a 125 kcm-esek között vb-győztes pilóta a nyolcadik helyen ért célba. Talmácsi jelenleg a Moto2 kategóriában versenyez. A tereprali ob következő futamát, a MetalCom-Fábiánsebestyén Kupát június 11-13. között rendezik Kapuváron.

Eredmények:
1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara RR) 4:41:43 ó
2. Fazekas Károly, Maurer Péter (BMW X5) 3:33 másodperc hátrány
3. Liszi László, Sin Zoltán (Mitsubishi Pajero) 28:10 perc h.