Ideje tisztelni az Intert

2010.05.15. 20:22

Amióta az Inter uralja az olasz focit, sok izgalmas nem történt arrafelé. Volt olyan, hogy a Roma megszorongatta őket - éppen most is ez történik -, de az mindig is látszott, hogy Milánó Interes felében jól mennek a dolgok. Legalábbis olasz szinten.

Mert hogy hiába nyerték meg évekig a Serie A-t, Cambiassótól Maiconig hiába voltak világklasszis játékosok a keretben, nemzetközileg csak nem jöttek az eredmények, a Bajnokok Ligájában mindig égett a csapat. A gyenge BL eredmények, az évek óta döglődő olasz bajnokságban való királykodás, az olyan utálatos játékosok, mint Materazzi vagy Balotelli, valamint az, hogy a kezdőcsapatban gyakorlatilag soha nincs olasz, a tisztességes szurkoló kedvét rendesen elvette attól, hogy az Internek a legkisebb mértékben is szorítson. Aztán jött Mourinho, érkezése nem sokat javított a csapat megítélésén, ráadásul az első szezonjában ugyanazt hozta, mint elődje, Mancini. Bajnoki cím, de sima búcsú a bl kiesős szakaszában.

A portugál az idei szezonra még jobban megerősítette a csapatot. Elment ugyan a legjobb, Ibrahimovic, de jött helyette két világklasszis csatár, a kameruni Eto o és a későn érő argentin, Diego Milito. A középpályára érkezett a holland Sneijder, a védelembe pedig a fillérekért megvásárolt brazil Lucio.

Az őszi idényben még semmi különös nem látszott az előző évekhez képest. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében aztán oda-vissza verték a Chelseat, hogy végre bebizonyíthassák, sikerül továbblépni az utóbbi évek olasz kiskirályságánál. Jött ugyanis a világ legjobb csapata, a Barcelona, és az elődöntő.

Az már egy ideje világos volt, hogy ha valahogyan meg lehet verni a Barcát, akkor ahhoz olyan játék kell, mint amit az Inter oda-vissza bemutatott, ez tavaly a Chelseanek majdnem sikerült, a Mourinho-féle Internél viszont nem csúszott be hiba. Nyugodtan kijelenthető, hogy a 3:1-es sikerrel végződő milánói első meccsen lefocizták Messiéket, a visszavágón pedig hiba nélkül hozták azt a játékot, amivel az egyetlen esélyük volt a továbbjutásra. Ezzel a két meccsel az olasz Internazionale komolyan vehető, sőt, rettegett csapattá vált.

Vasárnap nagy valószínűséggel újra olasz bajnokok lesznek, aztán pedig hosszú-hosszú idő után hivatalosan is Európa legjobbjai. Mourinho talán Madridba megy a nyáron, de két év alatt nemzetközi szinten is komolyan vehető csapatot faragott az Interből.

Szeretnie senkinek nem kell emiatt a klubot, de itt az ideje tisztelni.