Hány góllal lesz bajnok az Inter, Barca?

2010.05.16. 10:53

Jelenleg alig van ember, aki azt mondja, hogy izgalmas lesz az olasz vagy a spanyol bajnokság véghajrája, hiszen az utolsó forduló előtt már mindenki látja előre a Barcelona és az Inter bajnoki címét, mindkettő megvédi. Az olaszoknál háromtól, a spanyoloknál héttől jönnek a meccsek.

A tétellel ne is vitatkozzunk, mert ugyan az életéért, egyszersmind a bentmaradásért harcoló Valladolid nincs rossz formában – legutóbbi tíz meccsén tizenhat ponttal gazdagodott -, inkább az a kérdés, mennyivel ússza meg a Nou Campban. Annál is inkább, mert a Barca mindössze egyszer veszített pontokat hazai pályán a szezonban, akkor a Villarreal volt az ellenfél, január elején.

Szinte elképzelhetetlen, hogy ne nyerjen a Barca, hogy Messi ne lőjön gólt, 1,36-tal adják. Ezt mutatják a kifizetések is. A kettes hendikepnél is csak 1,61-szeres a kifizetés.

A Valladolid az elmúlt három meccsén gólt sem lőtt a katalánoknak, tavaly ebben a felállásban hatot kapott. 2003 novemberéne végén ugyanakkor kihúzta gól nélküli döntetlennel.

A Valladolidnak így nem sok esélye van arra, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát, bár nyilván a Real Madridnál soha ennyien nem szurkoltak a kiscsapatnak.

A Realnak akár már egy döntetlen is kedvező lehet, mert a győzelme biztosnak látszik, csak az a kérdés, hogy mennyit lő Malagában. Szinte már megalázó az oddsa Cristiano Ronaldo gólszerzésének, hiszen csak 1,2-t fizet, ami körülbelül azt jelenti, Federer a világranglista harmincadikja ellen méri össze erejét. A Real négy gólja több mint háromszoros pénzt ér.

A Malaga az elmúlt tizenegy meccsét egyaránt elveszítette a Madriddal szemben, teljesen mindegy volt, hol játszott, Az évtized elejéig kell visszamenni, hogy pontszerzést láthassunk, igaz akkor a Real három meccsből egyszer sem nyert.

Az Internél talán annyiban másabb a helyzet, hogy a Siena elleni meccs egy darabig akár nehéz is lehet, hiszen a rivális már kiesett, de mégiscsak idegenben kell játszani, és mivel a kiscsapat királycsináló lehet, az első gólig biztosan nem adja könnyen magát. Ráadásként fordított felállásban nagyon megszenvedtek Sneijderék, csak az utolsó pillanatokban egyenlítettek – a holland kétszer volt eredményes -, és fordítottak, végül 4-3-ra nyertek.

2006 januárjában 0-0 volt az eredmény, és igaz akkor is favorit volt az Inter, korántsem ekkora. 1,1-szeres pénz csupán a győzelme.

Egyértelmű tehát, hogy a győzelem minőségére tegyünk. Mondjuk, ha az első félórát kihúzza kapott gól nélkül a Siena, a félidő harmadik negyedóráját viszont nem, máris 2,6-szoros a jutalmunk. Sőt, akár még azt is feltételezhetjük, hogy a félidő is lemegy döntetlennel. Ez esetben a papírforma Inter-győzelem máris elfogadható szorzóval (3,8) fizet.

Azzal is lehet keresni, ha a góllövő jól választjuk ki, és Sneijder egy szabadrúgásból vagy Sztankovics egy távoli lövéssel töri meg a betömörülő védelmet. 2,4 illetve 3,2 ennek oddsa.

A Roma egy fordulóval korábban hazai pályán a Cagliarival is nagyon megszenvedett, nyilván most sem lesz könnyebb a helyzete. Mert a Chievo meccsére ugyan már nem lehetett fogadni március végén, annyira nyilvánvaló volt, hogy a döntetlen jó neki, azért a Roma ellen nyilván odafigyel. Érdemes arra játszani, hogy a Roma kapott gól nélkül nyer, vagyis mondjuk maximum csak két gól lesz, ennek oddsa meglepően magas: 3,3.

Az elmúlt tíz évben a Chievo hazai pályán egyszer verte a romát, a Roma ellenben háromszor is győztesen távozott, de volt egy emlékezetes 4-4-es meccs is, amikor bő 60 perc után kialakult a végeredmény.