Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Torghelle most is egy vagyont hozhat

2010.05.29. 15:15

Magyarország-Németország, BUdapest, Puskás stadion, 20.00
felkészülési, barátságos mérkőzés

Hat éve teljesen váratlanul idegenben nyertük 2-0-ra, 2001-ben 5-2-re vertek a németek minket Budapesten.

2004-ben, szinte napra pontosan ilyenkor, az Európa-bajnokságra készülődő német labdarúgó-válogatott a magyart fogadta Kaiserslauternben. Aki akart esetleg egy kis pénzt keresni, azonnal a németekre rakott, hiszen a magyaroknál többen lemondták a válogatottságot. Aztán jött a még itthon sem túlzottan ismert Torghelle Sándor, és két góljával eldöntötte a meccset.

Az akkori egy lényegesen gyengébb német csapat volt, emellett kissé óvatosan is játszott, de a győzelem csodaszámba ment, Lothar Matthäus egycsapásra megváltónak tűnt.

Pontos nyilvántartás nincs, mennyit lehetett akkor kaszálni a magyar csatárral, de egy olyan kimutatást találtam, hogy tízszeres pénz volt a vendéggyőzelem.

Most, hazai pályán is hétszeres nyereménnyel lehet kalkulálni, aki bízik Erwin Koeman csapatában, mondjuk az először behívott Koman Vladimirben vagy Dzsudzsák Balázsban, esetleg Torghellében .

A mieink felszabadultan játszhatnak, pár német nyakán viszont ott lesz a kés, ahogy a Bild fogalmaz mai cikkében. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy utazhat a világbajnokságra, ha a Puskás stadionban gyengén teljesít.

A magyarok ráadásként az ilyesfajta meccseken kifejezetten erősek, elég csak az olaszok legyőzésére gondolni 2006-ban, de egy éve a görögök is kikaptak Budapesten. Igaz ugyanakkor, hogy a németek jobbak, de nyilván fáradtak lesznek, hiszen mégiscsak edzőtáborból érkeznek, és nekik egy hónap múlva kell elérniük a csúcsformájukat.

Bátor tipp - hétszeres az odds -, de korántsem irracionális a hazai siker. Aki visszafogottabban optimista, nekivaló a döntetlen tét visszajár, hiszen így is 5,5-szeres pénzt lehet keresni, és ha döntetlen, akkor nem veszített.

Azzal is jól lehet keresni, ha legalább négy gól lesz a meccsen, mert háromszoros a szorzó.

Aki a németekben hisz, nem keres jól, illetve, ha megkockáztatja, hogy csak a második félidőben kerekednek felül, akkor 3,8-szoros pénzzel kalkulálhat. Ha olyan erős lesz a német védelem, hogy a magyar csatárok megbénulnak, és nem lőnek gólt, kétszeres a kifizetés.

250 millió forint a vb-tippjáték győztesének

Gigantikus játékot hirdet a Sportingbet , aki a világbajnokság 48 csoportmeccséből negyvenötöt, valamint a későbbi győztest eltalálja, 250 millió forinttal gazdagodhat. 25 találattal nyolcmillió a nyeremény, 40 helyes tippnél 13,5 millió.