A 13. összejön-e Federernek?

2010.06.01. 12:23

Tavaly a döntőben találkozott egymással Párizsban a világranglista vezetője, Roger Federer és a svéd Robin Söderling, most már a negyeddöntőben összeakadtak.

A svájci fölénye nyomasztó, hiszen mind a 12 meccsüket megnyerte. Tavaly három nagy Grand Slam-tornán is találkoztak, egy szettet a US Openen elcsípett a svéd.

A párizsi döntőben harminc gémig jutottak – 6:1, 7:6, 6:4 -, ebből adódóan nem véletlen, hogy harminchatnál van most a határ gémek számánál.

Célszerűbb talán alá rakni, de rögtön borul a teória, ha a kiválóan adogató Söderling eljut a rövidítésig, és ott nem veszít. Mert akkor legalább négy szett lehet, amelyikben nyilván könnyen összejön 37 gém.

Aki a négy szettben bízik, közelíthet egyenesen onnan is, és 2,75-szörös a nyereménye. Aki bízik Federer Pazar kezdésében, 2,1-szeres pénzért megrakhatja, hogy 6:3-nál feljebb nem engedi ellenfelét. Nem ez a valószínű, de hátha.

Aki nagy meglepetést szimatol, és a sorozat megszakadásában reménykedik: Söderling neve mellett 4,75 az odds. Söderling tavaly Nadalt verte ki, az még nagyobb meglepetés volt.