Elsőként Ludasi Róbert kapja a Kolonics György Sport Érdemérmet

2010.06.02. 14:58

Első alkalommal Ludasi Róbert, az elhunyt klasszis kenus edzője kapja meg a Kolonics György Sport Érdemérmet, amelyet tavaly alapított a Csepeli Önkormányzat. A képviselőtestület szerdai tájékoztatása szerint szeptemberben döntöttek úgy, hogy a 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok sportolóról elnevezett kitüntetést évente adományozzák egy olyan személynek, aki kiemelkedő teljesítményt ért el a sportban, és teljesítményével hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, munkájával segítette Csepel sportéletének fejlődését.

Első alkalommal most ítélték oda az érdemérmet, s a képviselőtestület szerdai, egyhangú döntése szerint ez és a vele járó pénzjutalom Ludasi Róbert mesteredzőt illeti. A kiváló tréner pénteken 14 órakor, a Csepel SC Alapítvány kajak-kenu telepén, Tóth Mihály polgármestertől veszi át a Csepeli Önkormányzat kitüntetését.

"Én magát az edzőséget szeretem. Azok az eredmények, amiket elértem, jó érzéssel töltenek el. Jó látni, hogy a srácok fejlődnek. Egy fiatal gyerek, aki vékony, hozzám kerül és az évek során férfiember lesz, megerősödik, komoly eredményeket ér el... Ez egy nagyon jó dolog." - idézte Ludasi Róbert egy közelmúltbeli nyilatkozatát az önkormányzat közleménye.