Kizuhanhatnak-e a franciák a csoportból?

2010.06.03. 21:54

A nyolc világbajnoki csoport közül az A-csoportban fizet legjobban – duplázni lehet vele -, ha a favoritnak tartott Franciaország befut.

A tény nem azt jelzi, hogy ez egy nagyon erős csoport lenne, hanem sokkal inkább azt, hogy Franciaország gyengébb a vártnál. Hogy mennyire, az persze a meccseken fog kiderülni.

Elég csak a selejtezőkre gondolni, vagy magára a továbbjutásra, ami egy kezezéses Henry-góllal jött össze. (Hand of Gaul) Emellett a nézők többször fütyülték a csapatot, de még inkább az irányítóját Raymond Domenechet.

Érthetetlen, miért maradhatott posztján a szakember, hiszen a legutóbbi Eb-n is nagyon égtek, pedig a négy közé is befértek volna a játékosanyag alapján. A vb kapitányai közül alighanem őt utálják a legjobban hazájában, pedig ezzel a francia csapattal akár még jól is játszhatna, de neki csak nem sikerül. A felkészülési meccseken is szenvedve nyertek Costa Rica ellen, Tunézia ellen pedig már csak döntetlen lett.

Nem kizárt, hogy háromnál több gólt nem lőnek, ezért 2,5-szeres pénz jár. (Ha viszont Anelkának vagy Riberynek jól megy, egymaga lőhet hármat.)

2002-ben szégyenszemre rúgott gól nélkül estek ki címvédőként. A mostani kiesés háromszoros pénzt ér.

Nehéz megjósolni, Uruguay vagy Mexikó van-e annyira erős, hogy letolja őket az első helyről. Feltehetően nem.

Uruguay két csatára Forlan és Luis Suarez rendkívül gólerős, ha nekik nem menne, ott van opcióként Cavani Palermóból. A középpályán azonban már csak Gargano (Napoli) komoly név.

Mexikó a mezőnyben biztosan jól és szépen játszik, a kapu előtt már korántsem, Vela ugyan az Arsenal támadója, de testalkatából adódóan nem lesz könnyű neki a francia védőkkel.

A két csapatra ugyanolyan feltételek érvényesek, amikor arra teszünk, hány gólt lőnek. Ha öt fölé jutnak, 3,5-szeres a pénz. Nem rossz tipp, bár kétségtelenül kockázatos.

Ilyen gyenge házigazda az előzetes esélyek szerint rég volt, hiszen Dél-Afrikának már az idei Afrika Kupára sem sikerült kijutnia. Ezt még lehetett azzal magyarázni, hogy a vb fontos, de Pienaaron és Sibayán kívül értékelhető játékosuk nincs. Ettől még Parreira összegyúrhatja egy jó csapattá őket, de teljesen reális, hogy hétszeres pénzt ér a csoportelsőségük. A hazai közönség ellenben sokat lendíthet rajtuk, és az is, hogy a klímát a csapat fogja legjobban bírni, hiszen a keret javarésze otthon játszik.

Következtetés: A franciák nem változnak nagyot, színtelen játékkal továbbvergődnek, Uruguay jobb gólkülönbséggel surran tovább. 3,5-szeres pénzt ér ez a tipp, a francia-mexikói továbbjutás 3-szorost.

250 millió forint a vb-tippjáték győztesének

Gigantikus játékot hirdet a Sportingbet , aki a világbajnokság 48 csoportmeccséből negyvenötöt, valamint a későbbi győztest eltalálja, 250 millió forinttal gazdagodhat. 25 találattal nyolcmillió a nyeremény, 40 helyes tippnél 13,5 millió.