Kázmér
-2 °C
15 °C

Anglia rég volt ekkora favorit

2010.06.08. 17:03

Angliának rég volt ekkora esélye, hiszen a remek játékosanyag mellett most a kispadról is várhat segítséget. Fabio Capellónak is nagy esély a vb az alkotásra.

Négy éve is már nagyon erős volt az angol válogatott, de a csapategységnek nem tett túl jót, hogy Sven Göran Eriksson kapitány távozása kiderült már hónapokkal a rajt előtt, a News of The World buktatta le.

Most sokkal élesebb lesz angol csapat, Lampard nyilván pontosan tudja: ez az utolsó nagy esélye, hogy nyerjen valamit a válogatottal.

És még ha lenne egy elfogadható kapusuk, lényegesen kedvezőbb helyzetből várnák az egyenes kieséses szakaszt, hiszen nem lehet gond a csoportban.

Anglia negyeddöntőbe jutása másfélszeres pénzt ér, ilyen szerény szorzóval csak a spanyolok rendelkeznek még, még Brazília is 1,55.

Anglia döntőbe jutása 4,5-szeres pénzt ér, ennél ugyanakkor már vannak jobbak – brazil, spanyol -, így megállapítható, hogy a fogadóirodák a négy közé várják Fabio Capello csapatát.

A csoportbeli hét gól vagy több fizet a legrosszabbul, ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy legalább két gólt várnak mindegyik meccsen az angoloktól. Nem is valószínű, hogy lesz nyögvenyelős meccsük, hiszen Rooney élete formájában játszott, Gerrard pedig egy gyenge szezon után a válogatottban kárpótolhatja magát.

Rio Ferdinand kiesése sem akkora htrány, mintelsőre tánt, mert Ledley King a Tottenhamből megbízható, és még jól is fejel, ha előre kell húzódnia.

Kilenc pont sem túl nagy elvárás Angliától – 2,4-szeres a nyeremény ez esetben -, mert bár az Egyesült Államok masszív és eredményes játékot mutatott a Konföderációs Kupán, azért az inkább egyszeri eredmény, mint a valóság. Bár pontosan megmutatta, a klímához tökéletesen tudnak alkalmazkodni. Mindjárt egymással játszanak, de gyilkos meglepetés lenne, ha elmaradna az angol győzelem.

Az USA 2002-ben továbbjutott, előtte és utána nyeretlenül esett ki. Ez a vb inkább emlékeztet majd a nyolc évvel ezelőttire, mint a legutóbbira, tehát a továbbjutásra van esélyük az amerikaiaknak.

Szlovéniát azonban egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen mégiscsak az oroszokat búcsúztatták a pótselejtezőn. A szlovénoknak komoly játékosuk most nincs, de mint csapat annál erősebbek, különösen mentálisan, hiszen a selejtezőknél három meccset játszottak győzelmi kényszerben. A tény inkább csak inspirálta, mintsem hátráltatta őket.

A második helyért vélhetően a két csapat csatázik. Az indokoltnál valamelyest nagyobb favoritok Donovanék, hiszen 1,66-tal lehet velük keresni, míg a szlovénok 2,75-szörös pénzt érnek.

A szlovénok simán lőhetnek mindhárom meccsükön egy gólt, és akkor máris 2,5-szeres a nyeremény. Nagy a gyanú, hogy a nyolc évvel ezelőtti nulla pontos teljesítményen most javítanak.

És hát ott van még a csoportban Algéria, amelyik drámai pótselejtezőn ütötte ki Egyiptomot, amelyik később megnyerte az Afrika Kupát. Algéria talán egy döntetlent elcsíphet, erre éppúgy 3,75 az odds, mintha pont nélkül fejeznék be.

Az elmúlt két vb-n egyaránt három csapat volt pont nélküli - 98-ban kettő -, Algéria lehet az egyik.