Elemér
-1 °C
10 °C

Bacskai már érmes az ökölvívó Eb-n

2010.06.08. 15:45

Bacskai Balázs már biztosan éremmel zárja a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságot, miután a 69 kg keddi negyeddöntőjében legyőzte a román Gheorghe Ionutot. A Vasas 22 éves versenyzője a mérkőzésen nagyon zártan, okosan bokszolt, s a második menet vége előtt egy perccel, 4-1-es vezetésénél ellenfelét sérülés miatt leléptették.

A korábbi junior-világbajnok a pénteki elődöntőben azzal az ukrán Tarasz Selestyukkal csap össze, aki az első fordulóban a tavalyi világbajnokságon második orosz Andrej Zamkovojt verte. Bacskai a nap egyetlen magyar fellépője volt, a negyeddöntők második, szerdai napján ugyanakkor négyen lépek a kötelek közé. Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg), Darmos József (91 kg) és Bernáth István (+91 kg) is éremért lép szorítóba a Megaszport Sportcsarnokban.

"Nagyon nyugodt voltam az egész meccsen, sokkal jobban ment a boksz, mint szombaton és vasárnap, s most nagyon boldog vagyok, hogy végre összejött az érem - nyilatkozta az ötperces meccs után a fiatal sportoló. - Az első menetben nagyon türelmes voltam, tulajdonképpen csak balegyeneseket ütöttem, a másodikban azonban már jobb-balokat is, és végig úgy éreztem, hogy kézben tartom az összecsapást. Megvan a dobogó, s az ukrán elleni elődöntőre már sokkal nyugodtabban készülhetek, mint eddig. A korábbi meccseit nézve nem tűnik verhetetlennek, az első fordulóban egy nagyon gyenge formában lévő Zamkovojt vert meg."