Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Győr futsal BL-selejtezőt rendez

2010.06.11. 11:59

Az európai szövetség futsal bizottsága jó hírről értesítette az MLSZ-t: augusztus 14. és 22. között a Duna Takarék ETO rendezheti meg az UEFA Futsal Cup egyik előselejtezőjét - írta az mlsz.hu.

Az UEFA Futsal Cup a legrangosabb európai kupasorozat, amelyet a kontinens bajnokcsapatai számára rendez meg évente az európai szövetség. A magyar bajnok Győri Takarék ETO már az előselejtezőben bekapcsolódik a küzdelmekbe, és az UEFA döntésének értelmében hazai körülmények között léphet pályára a négycsapatos minitornán.

Az előselejtező sorsolását július elején tartják Nyonban, erre az eseményre az UEFA meghívta a győriek képviselőjét, illetve a selejtező tornaigazgatóját is. Mivel a győriek első alkalommal rendezhetnek Futsal Cup selejtezőt, a klub képviselői egy munkaértekezletre is hivatalosak a sorsolás után, az UEFA ekkor ismerteti a szervezéssel kapcsolatos irányelveit, elvárásait.

A négycsapatos csoportokból az első helyezettek jutnak tovább a második selejtezőkörbe, a szeptember 25. és október 3. között rendezendő minitornák helyszínei Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Olaszország, Szerbia és Románia lesznek.

Előselejtező kör házigazdái:

ETO FC Győr (Magyarország)

FK Nautara Kaunas (Litvánia)

AGBU-Ararat Nicosia (Cyprus)

Stella Rossa Vienna (Ausztria)

KMF Zelezarec Skopje (Macedónia)

ZC Excess Futsal (Málta)

Keflavík FC (Izland)