Markus Wieser nyerte a Dragon Eb-t

2010.06.11. 15:35

Darmos József csakúgy mint két éve Liverpoolban a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságon is bronzérmet szerzett a 91 kg-os kategóriában, miután az elődöntőben kikapott bolgár ellenfelétől. A Vasas nehézsúlyúja két szép győzelem után a bolgár Tervel Pulevvel került szembe a legjobb négy között, aki ellen nem tudta megismételni korábbi teljesítményét.
Bacskai Imre tanítványa nem kezdte rosszul a meccset, az első menet elején egy szép tiszta ütéssel vezetést is szerzett, ezt követően azonban nem úgy alakultak az események, ahogy azt eltervezte. A szakasz felénél ugyanis a bolgárnak egy kőkemény gyomorra mért ütésétől megroggyant, és számolni kellett rá. A kiütést a szakasz hátralévő részében elkerülte, de rosszul jött ki a Pulev kezdeményezte verekedésből (2-5).

A folytatásban gyorsan eldőlt a meccs, Pulev érezte, hogy meg tudja rendíteni Darmost, nehezen mozgó riválisát többször tisztán megütötte (2-8), a magyar bokszoló pedig 50 mp után a földre került, a mérkőzésvezető pedig számolt rá. A bíró ugyan engedte volna tovább a küzdelmet, Bacskai Imre azonban tanítványa érdekében bedobta a törülközőt. "Sajnos szerdán a török elleni meccsének végén Józsi a bordájának jobb oldalára kapott egy ütést, és megsérült, ez nagyon befolyásolta a mai küzdelmet - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. - Nem igazán mert jobb kézzel ütni, látszott, hogy fájdalmai vannak, de ismét bizonyította, hogy kemény gyerek, kiállt, és vállalta a meccset."

Darmos ezzel második Eb-bronzérmét szerezte meg, míg a nap másik két magyarja, Káté Gyula (64 kg) és Bacskai Balázs (69 kg) bejutott a szombati döntőbe, amely közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődik.