Klose mindig lő gólt a vb-n

2010.06.13. 16:03

Németország – Ausztrália
Moses Mabhida Stadion, Durban; 2010.06.13, 20:30

Németországot nem tartják nagy favoritnak, de a csoportban mindig nyerni szokott. 1986-ban fordult elő utoljára, hogy nem győzelemmel mutatkoztak be.

Miroslav Klose tíz gólt szerzett, az elmúlt két vb-n, ha pocsék szezon is van mögötte, a vb-n mindig meg szokott táltosodni a 32 éves csatár. Ha bármikor gólt szerez, akkor kétszeres a pénz, ha övé lenne az első német gól – 2002-ben az övé volt, legutóbb csak a második jutott neki -, akkor viszont hatszoros a nyeremény.

2005-ben a Konföderációs Kupán 4-3-at játszottak, de abból meccsből talán nem szerencsés kiindulni, mert most lényegesen nagyobb a tét. Ha a németek három gólt is lőnének, 3,5-szeres a nyeremény. A felkészülési meccseken, ha nem tették oda magukat teljesen, akkor is összejött ennyi a bosnyákok valamint a magyarok ellen. 4 német gól 8,5-szeres pénzt ér.

Mielőtt azonban nagyon beleélnénk magunkat egy nagy német győzelembe, nem árt megemlíteni, hogy legutóbbi huszonhét meccséből tizenhéten nem kapott gólt Ausztrália. Mark Schwarzer kapusnak pedig kifejezetten jó szezonja volt.

A dánokat megverték, az USA-tól kikaptak közvetlenül a rajt előtt.

Az ausztrálok figyelmeztettek, hogy kicsit alulbecsülték őket, ők azonban szeretnék megmutatni, mit tudnak, négy éve is továbbjutottak. Most nagyobb szenzáció lenne.