Raikkönent csak a szupertehetség verte

2010.06.14. 11:43
A finn első aszfaltos raliján a Citroennel az utolsó szakaszig vezetett a legnagyobb ralitehetségnek tartott Ogier előtt. A francia végül alig hat másodperccel győzött egy olasz futamon.

Bemelegítésként indult a hétvégi Lanterna Ralin a Citroen junior csapata a legutóbbi vb-futamot megnyerő, a hétszeres világbajnok Sebastien Loeböt második helyre utasító Sebastien Ogier-vel és csapattársával, Kimi Raikkönennel.

A finn először vezethette aszfalton a Citroen WRC-t, és kissé talán váratlanul, majdnem legyőzte a szupertehetséget. Az F1-ből átigazolt sztár az első napon 30 másodpercet vert márkatársára, aki nem a legjobb gumikat választotta.

Raikkönen még az utolsó szakasz előtt is két másodperccel a francia előtt volt, sokkal rutinosabb ellenfele csak az utolsó kilométereken tudta megelőzni, és megnyerni a ralit.

”Nagyszerű volt, bár az utolsó szakaszon veszítettünk, rengeteg tapasztalatot szereztem, és végül is egy egész jó versenyzőtől kaptunk ki” – viccelt Raikkönen Ogier-re utalva, akiről Loeb néhány hete azt nyilatkozta, még nála is többet nyerhet.

A citroenesek a következő, aszfaltos bolgár vb-ralira gyakoroltak, a harmadik Ferrecchi Mauriziót majdnem két perccel verték.