Az evezős vb-győztes Varga Tamás új párral a Világkupán

2010.06.17. 14:59

Hat egység képviseli a magyar színeket Münchenben, ahol péntektől vasárnapig rendezik az evezősök Világkupa-sorozatának idei második versenyét.

A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Ficsor László szövetségi kapitány mindenképpen döntőbe várja a könnyűsúlyú egypárevezősök között induló Galambos Pétert, míg a világ- és Európa-bajnok Varga Tamástól és új társától, Rácz Róbert Bencétől (könnyűsúlyú kétpár) az első 11-be kerülés az elvárás. A nők hasonló számában Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsanna indul, céljuk az, hogy a legjobb nyolc között végezzenek.
A normálsúlyúak között a legnagyobb figyelem a tavaly U23-as világbajnoki ezüstérmes kormányos nélküli kettes, Juhász Adrián és Simon Béla szereplését kíséri, tőlük is azt várja a szakvezető, hogy az első 11-be jussanak, az egypárevezős Szabó Katalin számára pedig az első kilenc hely valamelyikének megszerezése a feladat. Férfi kétpárban a Széll Domonkos, Szekér László kettős indul,  ettől az egységtől is az első 11-be kerülést várja a kapitány.
Pénteken az elő- és reményfutamokat, szombaton a középfutamokat és néhány szám döntőjét, vasárnap pedig a további finálékat bonyolítják le a bajor fővárosban.