Albin
0 °C
11 °C

Esélyesek simán továbbmentek kajak-kenu válogatón

2010.06.18. 13:46

Kovács Katalinnak, Kucsera Gábornak és Sarudi Pálnak szinte meg sem kellett izzadnia ma délelőtt, az idei 1. Eb és vb válogatóversenyen, Szegeden, az 1000 méteres egyesek elő és középfutamaiban.

Kucsera a férfi kajakosok mezőnyében az elő- és a középfutamát is simán nyerte, viszont ebben a versenyszámban határozottan látszik, hogy a fiatalok rengeteget fejlődtek, Noé Milán és Hufnágel Tibor az időeredménye alapján esélyes arra, hogy harcba szállhasson az első helyért a holnapi döntőben.

A kenusok között Vajda Attila távollétében Sarudi Pál számít fő esélyesnek C-1 1000 méteren, aki ennek megfelelően versenyzett és szintén első helyen jutott tovább a futamából. Ennek a számnak a legnagyobb érdekessége, hogy a 43 esztendős olimpiai bajnok Pulai Imre is győzni tudott az előfutamában, így komoly kihívója lehet a döntőben Sarudinak és a fiataloknak, Volein Viktornak, vagy Vasbányai Henriknek.

„Tanulgatom a mozgást ezekben az új hajóban, azért a mi időnkben még más stílusban kellett kenuzni. Nagyon élvezem az evezést, ha az új mozgásomat tudnám ötvözni a régi állóképességemmel, az nagyon „állat” lenne. A téli alapozás azonban kimaradt a szánkó miatt, de tavasz óta naponta edzek, tulajdonképpen most a kenuval alapozok a szánkós szezonra. A döntőben majd üldözöm a fiatalokat, de ha hibáznak, akkor végük van!” – mondta el a kajakkenusport.hu-nak Sydney olimpiai bajnoka, Pulai Imre.

A női előfutamokban elért időeredmények alapján Kovács Katalin legnagyobb vetélytársa K-1 1000 méteren éppen saját edzőjének lánya, Csipes Tamara lehet ezen a hétvégén. Mindkét honvédos lány simán nyerte az futamát, így összecsaphatnak a holnapi döntőben.

„Jó teljesítményeket láttam az előfutamok során az élversenyzőktől, annak ellenére, hogy az időjárás ismét elég kellemetlen. Ki kell emeljem, hogy több számban nagyon jól szerepeltek az U23-as versenyzők és a felnőttel párhuzamosan zajló ifjúsági válogatón is biztató eredmények születtek, eddig elégett vagyok a látottakkal” – osztotta meg délelőtti tapasztalatait honlapunkkal Storcz Botond szövetségi kapitány.