Ésszel mentem, nem akartam kiesni

2010.06.21. 19:44
Kiss Pál Tamás nem volt dobogós Croftban, de növelte előnyét a brit Forma Renault bajnokság hétvégi futamain.

Kiss Pál Tamás, a Hell Racing Team pilótája a 4. és 6. helynél sokkal jobb eredményt várt magától a Brit Forma Renault hétvégi futamain, de így sem elégedetlen, mert összetettben növelte előnyét.

„Legfeljebb az vigasztal kicsit, hogy egy ponttal növelhettem az előnyömet, így már tizenkilenccel vezetek az összetettben. Az összetett elején álló versenyzők közül én hoztam a legjobb átlagot, de ezzel vége is a pozitívumoknak. Az időmérőn elért 4. és 7., illetve a versenyeken hozott 4. és 6. hely az idei legrosszabb eredményem a bajnokságban” – mondta a crofti esős futam után a pilóta.

"Ésszel versenyeztem, mert nem akartam kiesni egyik futamon sem. Próbáltam előzni, de a csúszós, nedves aszfalton erre esélyem sem volt. A második futam végén egy másodpercet kellett visszavennem körönként, különben kicsúsztam volna. Volt esélyem az ötödik helyre, ám az utolsó körben nem bírtam visszaverni egy támadást, és leelőztek."

Úgy érzi, jól jön az a hosszabb szünet, ami most lesz a bajnokságban. "Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis amíg a többiek valóban pihennek, addig nekem lehetőségem lesz elindulni két hét múlva a Hungaroringen a World Series By Renault versenyen, ahol a saját kategóriám Europe Cup-futamain indulhatok. Legalább lesz lehetőségem gyakorolni, és egy jó eredménnyel feledtetni a crofti versenyt. Ebben az évben máskor már nem versenyzek itthon."