Vozár Attila nyerte az Ultrabalatont

2010.06.21. 14:39
Negyedszer rendezték meg a 212 km-es versenyt, a békéscsabai futó először nyert, majdnem pályacsúcsot döntött.

Az Ultrabalaton futóversenyt június 19-20-án negyedszer rendezték, a mezőny Tihanyból indult és 212 km után érkezett ugyanoda célba. A versenyt a többszörös Bécs-Budapest szupermaraton-győztes Vozár Attila nyerte, 20 és fél óra alatt teljesítette a távot.

"Sokáig úgy tűnt, hogy meglehet a pályacsúcs is, de nem sikerült időben Siófokra érnem, úgyhogy ez most elmaradt. Az utolsó harminc kilométeren már iszonyatosan fáradt voltam, de végül sikerült teljesítenem a távot, ráadásul elsőként" - mondta a békéscsabai futó, aki a 2007-ben győztes Bogár Jánossal és a tavalyi első svájci Eusébio Bochonssal futott hármasban.

"Most pihenni fogok, a családommal leszek. Van kilátásban egy amerikai verseny, most levelezek a szervezőkkel, de amióta volt a csekkes-ügy, azóta elég óvatos vagyok" - mondta Vozár, aki egy amerikai 24 órás versenyen fedezetlen csekket kapott. A több ezer dollárt azóta sem fizették ki neki, de tavaly márciusban olyan is volt, hogy egy holland versenyen a körszámláló hibája miatt a második helyről a kilencedikre sorolták vissza.

A nőknél Görög Veronika győzött, 23 óra 35 perc alatt ért célba.