Kázmér
-2 °C
15 °C

Kiállítás nélkül nem ússzuk meg

2010.06.23. 20:22

A világbajnoki D-csoportban mind a négy válogatottnak van esélye a továbbjutásra, bár nyilván Ausztráliának a legkevesebb.

Az Index élőben adja a meccseket: Ausztrália-Szerbia, Ghána-Németország

Egyértelmű a képlet: ha Szerbia nyer, mindenképp továbbmegy, Ghánának elég a döntetlen a németek ellen, Németországgal előfordulhat, ami még soha: a csoportban ragadhat.

A csoport valamennyi meccsén volt eddig kiállítás, ha elgurul a gyógyszer a német-ghánán, könnyen lehet még egy. Nem is fizet rosszul.

A németek talán az indokoltnál nagyobb favoritok, hiszen 1,4-szeres pénzt ér a győzelmük. Az angoloknál ugyanennyi volt a mutató, ők a győzelmi kényszert könnyen elviselték.

Ghána és Szlovénia játékereje közel hasonló, ez a szorzókból is kiderül. Hogy a valóság, mit mutat, érdemes a németekben bízni, csak negyed tizenegy tájban derül ki.

A német sajtó az ausztrálok elleni négygólos győzelem után hangosan lelkendezett, most visszafogottan optimista.

Németország ezt a meccset könnyen megnyerheti, ha Özil és Schweinsteiger jól mozgatja a csatárokat. Ghána az elmúlt tíz meccsén egy gólnál többet nem lőtt, vagyis ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy két német gól továbbjutás érhet. Ennek oddsa: másfélszeres. A három német gólnál viszont már háromszoros a kifizetés.

Ha a félidőben nincs gól, 2,65-szeres a pénz. Joachim Löw a vb legjobb iramú meccsére számít, ez egy kockázatos tipp, de nem lehetetlen.

Ghánál Gyan a legesélyesebb a gólra, kilencszeres pénzt nyerhetünk, ha övé az első. Az afrikaiak mindkét gólját Gyan szerezte a vb-n, mindkettőt tizenegyesből. Ha most is lesz büntető, 3,5-szeres pénzzel kalkulálhatunk, és ez azért korántsem valószínűtlen.

A németeknél Podolski gólja fizet legrosszabbul. Ha bármikor gólt lő, valamivel több, mint kétszeres a jutalom.

A szerbek is favoritok az ausztrálok ellen, de mielőtt bárki is könnyű győzelemre számítana, érdemes megemlíteni, hogy a horvátok négy éve hasonló helyzetben játszottak az ausztrálokkal, és nem tudták legyőzni őket.

Ha a kiváló védőkkel kiálló szerb védelem lehozza kapott gól nélkül lehozza a meccset, 2,25-szörös a nyeremény.

Ha az öt középpályással felálló Szerbia két gólt is lőne, megduplázhatjuk a pénzünket. Ha csak az egyik csapat szerez gólt, ugyanennyi a nyeremény.