Tamás
-7 °C
8 °C

Kovács Ági csak esdekelhet a jogvitában

2010.06.24. 14:22

Bár az előkészületek rendben haladnak, az augusztusi, budapesti úszó Európa-bajnokság szervezőinek életét nehezíti a margitszigeti úszókollégium ügyének megoldatlansága.

A kérdésben csütörtökre összehívott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2006-os Eb idején jó szolgálatot tevő - és a honi szövetség (MÚSZ) által akkor rendbehozatott -, ám jelenleg jogvita miatt zárva tartó villára megint nagy szükség lenne, mert ezúttal is ott akarják elhelyezni a kontinentális szövetség (LEN) irányítóit.
"A LEN-vezérkar mellett a különböző szakmai stáboknak is ez adna otthont a két hét alatt, mintegy kétszáz személyről van szó, s összesen 11 irodahelyiség kell - részletezte Ruza József MÚSZ-főtitkár, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója. - Az utolsó percekben vagyunk, hogy az ügyet valamilyen módon lezárjuk, és túl a presztízsszempontokon azért is fontos legkésőbb szerdáig, a LEN-küldöttek utolsó ellenőrző vizitje előtt pontot tenni a végére, mert ha nincs megállapodás, sürgősen újra kell tervezni minden és mindenki elhelyezését."
A Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ) jogilag nincs köze az ügyhöz, "csak rimánkodhat", hogy az egymással jogvitában álló két fél, az 1960-as években készült úszókollégium tulajdonosa és bérlője megegyezzen, és az épület az Eb rendelkezésére álljon - mutatott rá a problémára a szervezőbizottságot vezető MÚSZ-elnök, Gyárfás Tamás és az Eb PR-főnöke, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes.
Gyárfás azt is mondta, hogy a MÚSZ nem akar belemenni a bérlő és a tulaj vitájába, és szerinte "szomorú, fájdalmas a helyzet".
"Mi, a szervezők, Kovács Ágival együtt csak esdekelhetünk, hogy még időben jobb belátásra térjenek a felek, és bizakodunk, hogy végül az emberség, a sportszeretet, az ország érdeke győz" - jelentette ki.
"Én is reménykedem benne, hogy két hétre az épület megint az Európa-bajnokságot tudja segíteni, s Magyarország megint sikeres Eb-t tudhat majd maga mögött" - fogalmazott Kovács Ágnes, a négy évvel ezelőtti budapesti kontinensviadal mellúszásban háromszoros bronzérmese.