Mátyás
1 °C
15 °C

Büntetőkkel csak Németország nyerhet

2010.06.27. 14:54 Módosítva: 2015.05.18. 05:57

3 európai párosítás van a dél-afrikai vb nyolcaddöntőiben, a sort klasszikus csata nyitja: Anglia-Németország. Az Indexen 16 órától élőben a meccs.

Neuer gólpasszt adott Klosénak, Podolski köténygólt lőtt Jamesnek, Upson fejjel szépített. Lampard bombája a gólvonal mögé pattant, nem adták meg. Müller 3 perc alatt kettőt lőtt, az angolok megzavarodtak.

A nyolcaddöntőben még soha nem találkozott Anglia Németországgal. A futballban nem sok esélye van olyan számolgatásnak, mint ami most következik, mégis megemlítjük. Németország legyőzte azt a Ghánát, amelyiktől az Egyesült Államok kikapott. Az USA pedig Angliával döntetlenezett.

A vb-n mutatott forma alapján Németország kissé érthetetlenül esélytelenebb, mint Anglia. (Három napja még teljes egál volt.) A németek rendes játékidős győzelme majdnem háromszoros pénzt ér, az angoloké két és félszeres. Ha a döntetlennél a tét visszajár fogadást választjuk, akkor is megduplázhatjuk a nyereményünket a németekkel.

A két játékosállományt látva az oddsok érthetőek, de Rooney eddig nem találja formáját, ami nem jó jel az angoloknak.

Mindkét válogatottban vannak gyenge pontok, a két kapusban benne van a hiba, Upson ugyan jól játszott a védelem tengelyében Szlovénia ellen, de most Klose vagy Podolski lesz az ellenfél.

Ha Podolskié az első gól, 7,5-szeres a pénz, ha Kloséé, nyolcszoros. Rooney gólja ugyanezen a listán 5,5-szeres pénzt ér, Defoe-é 7,5-szeres.

Az első félidő góltalanságánál 2,3-szoros a kifizetés. Mindkét csapat egy-egy gól nélküli félidőt játszott eddig. Ha a németek 90 percig nem kapnak gólt, majdnem háromszoros a nyeremény. Anglia oddsa e tekintetben: 2,65.

Ha csak a tizenegyesek döntenek, mindkét csapatnál tízszeres pénzzel kalkulálhatunk. A németek viszont még nem veszítettek vb-n büntetőkkel – négyszer nyertek -, míg Anglia mind a hármat elbukta. Lehet, most szakad meg a sorozat? Nem valószínű.