Első profi meccsébe halt bele a ketrecharcos

2010.06.29. 16:07

Belehalt első profi mérkőzésén szerzett fejsérüléseibe egy amerikai ketrecharcos Dél-Karolina szövetségi államban hétfőn. Michael Kirkham egy szombati mérkőzésen esett össze, és vesztette el eszméletét. A ketrecharcként ismertté vált Kevert Harcművészetek (MMA) nevű küzdősport egészen tavalyig tiltva volt Dél-Karolinában.

A 30 éves férfi hétfőn halt bele a verekedés alatt szerzett sérüléseibe. A halottkém szerint koponyaűri vérzés okozta halálát, boncolását kedden végzik.

A testalkata miatt a Fa becenevet kapó sportoló az első profi mérkőzésén vett részt szombaton, Dél-Karolina államban, Aiken városban. Korábban hat amatőr versenye volt. Kirkham már az összecsapás első menetében erős fejütéseket kapott, majd összeesett és elvesztette az eszméletét. Egy közeli kórházba szállították, de már nem tért magához.

Kirkham a második ember az Egyesült Államokban, aki szabályozott MMA mérkőzésen halt meg - írta az mmafighting.com című szakoldal. Az első eset 2007-ben történt, Texasban. Sam Vasquez 42 napot feküdt kómában a végzetes mérkőzés után, mielőtt belehalt fejsérüléseibe.