Vörös Zsuzsanna a debreceni öttusa Eb-n búcsúzik

2010.06.29. 14:38

A magyar válogatott - a hagyományoknak megfelelően - éremszerzési reményekkel áll rajthoz a júliusi, hazai rendezésű öttusa Európa-bajnokságon, melyen hivatalosan is elbúcsúztatják a visszavonuló olimpiai bajnok Vörös Zsuzsannát.

A július 15. és 20. közötti esemény keddi sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a vendéglátó Debrecen polgármestere elmondta, hogy 2001 óta 12 sportágban 17 felnőtt- és korosztályos világversenynek adtak otthont, s e sorozathoz csatlakozik most az öttusa. Az eseményen elhangzott, hogy az Eb teljes költségvetése 45 millió forint, melyből 30 millió állami támogatás.

Orendi Mihály, a debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a központi szálláshelytől a létesítményekig három percnyi sétával lehet eljutni. Elmondása szerint a rajtig hátralévő időben intenzív helyi kampányt folytatnak majd, hogy minél több néző biztassa a magyar versenyzőket. Egyben reményét fejezte ki, hogy az Eb sikeres lendületet adhat a sportágnak, és szakemberi segítséggel Debrecenben is gyökeret verhet az összetett sportág.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány megemlítette, hogy annyi érem reálisan nem várható, mint a legutóbbi hazai Eb-n, 2006-ban, Budakalászon, ahol is négy magyar aranyérem született. Most a férfiaknál minden számban érem, s legalább egy arany a cél, míg a fiatal női csapatnak mindenhol harcban kell lennie a dobogóért. Négy esztendeje Budakalászon a férfiaknál minden számban hazai versenyző nyert, míg az egyetlen női aranyérmet Vörös Zsuzsanna szerezte, akit éppen most, a debreceni Eb-n búcsúztatnak el.