Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Hat magyar hajó már döntős 500 m-en a kajak-kenu Eb-n

2010.07.02. 14:07

A péntek déli előfutamok után hat magyar egység már készülődhet a döntőre 500 m-en a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A fél kilométeres távon féltucat hajó volt érdekelt Storcz Botond szövetségi kapitány csapatából, a kenu párosoknál (Varga Dávid, Széles Gábor) ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek. Az ebben a számban nemzetközi szinten először induló Kozák Danuta (K-1), a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa, illetve a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (K-2), valamint a Szabó Gabriella, Kozák, Csipes Tamara, Benedek Dalma alkotta női kajak négyes egyformán magabiztos futamgyőzelemmel került egyből a vasárnapi döntőbe, míg Korisánszky Péter (C-1) egy második hellyel biztosította a helyét a végjátékban.

A kajak egyesek mezőnyében érdekelt Szalai Tamás - a viadal honlapja szerint - csak ötödik lett, így ő a délutáni középfutamban javíthat.

„Mindenki nagyon jól ment, egyedül Szalai kényszerül középfutamra, de szerintem neki sem fog gondot okozni a fináléba kerülés”- mondta az MTI-nek Storcz Botond. A péntek délutáni programban mindössze két magyar egység érdekelt.

1000 m-es középfutamok 15 ó (Kucsera Gábor)

500 m-es középfutamok 16:30 ó (Szalai Tamás)