Éremesélyesek a magyar súlyemelők Tajvanban

2010.07.03. 14:14

Mindkét magyar súlyemelő hétfőn lép dobogóra az egyetemisták-főiskolások Tajvan szigetén zajló világbajnokságán – egyformán éremszerzési eséllyel.

„A tajcsungi vb-n a plusz 75 kg-os női súlycsoportban a tavalyi U23-as Eb-n szakításban harmadik Magát Krisztina, illetve a plusz 105 kg-os férfikategóriában a fogásnemi Európa-bajnok Nagy Péter próbál szerencsét, és az előjelek igen kedvezőek, mindkettőjüket dobogóra várjuk – mondta el szombaton az MTI-nek Halász István,a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) főtitkára. – A BKV Előre versenyzője, Magát az idén fejezte be kitűnő tanulmányi eredménnyel a főiskolát, de Nagy Péternek sem okoztak gondot a Szegedi Tudományegyetemen az idei vizsgák.”

A főtitkár az ez évi biztató eredmények sorában említette, hogy sikerült a maximálisan megszerezhető egy női kvótát elnyernie a lánycsapatnak a valenciai kvalifikációs viadalon, s az ifi Eb-s remeklés nyomán Berki Lilla személyében egy magyar versenyző is ott lehet augusztusban, Szingapúrban a történelminek nevezhető első ifjúsági olimpián.

„Természetesen a felnőttek felkészítése is folyamatos, hiszen szinte minden hónapra jut egy-egy nagyobb megméretés, így szeptemberben következik az igazi kihívásnak tekinthető kvalifikációs világbajnokság a törökországi Antalyában. Ez a vb már a 2012. évi, londoni olimpiára selejtez, ezért is kiemelkedő jelentőségű. Szerencsére a támogatók, valamint az újonnan felálló új kormány gyors intézkedéseinek köszönhetően szinte gondtalan felkészülésnek vagyunk részesei. Jó kimondani: súlyemelésünk fejlődési pályán van” – fogalmazott az MTI-nek Halász István.