Messi-gól nélkül nem lehet vb

2010.07.03. 12:44

Kétszer már vb-döntőben is játszottak, egyszer a németek, egyszer az argentinok nyertek. Most a negyeddöntőben futottak össze: a német győzelem háromszoros pénzt ér, az argentin 2,3-szorost, a döntetlen 3,25-szöröst. Németország-Argentína, negyeddöntő 16 órától élőben az Indexen.

Az angol kupadöntőn megsérült Michael Ballack3-1-et tippelt – 29-szeres pénz, ha bejön -, természetesen Németország javára. A pszichopolip, amelyik eddig eltalálta a válogatott eredményeit, most újra a németeket győzelmét garantálta. A vb-lázban égő német szurkolók a 40 perc környékére várják az első német gólt - telefonos szavazáson jött ki ez az eredmény -, hogy a csapat nyugodtan mehessen a félidőre.

Argentína sikerét ellenben egy argentin delfin jósolta meg. Milyen érvek lehetnek ezek után még a fogadásra?

Lionel Messi 2007 és 2008 elején volt olyan rossz periódusban, hogy négy egymást követő meccsen ne lőjön gólt. Az idei szezonban 34 gólt lőtt, szinte képtelenség, hogy csak gólpasszokkal játssza le a tornát. A Stuttgartnak kettőt is vágott a Barcelona színeiben.

Ha övé az első gól, 5,5-szeres a nyeremény, ha bármikor gólt szerez, 2,2-szeres. A németeknél mindkét listát a századik válogatottságára készülő Miroslav Klose vezeti, az első góljának szorzója 7,5-szeres, ha bármikor betalál, tripla pénzt hoz. A német csatár 12 vb-gólnál tart, ha még két újabb meccset kapna, könnyen lehet, hogy a tizenöt gólos rekord közelébe érne.

Podolskinak fontos szerepe lesz, mert a jobb oldalon sebezhető leginkább az argentin védelem. A másik oldalról Müller mellett Lahm is támadja majd a nem túl erős argentinokat, és a beívelések igen veszélyesek lehetnek.

Argentínának most különösen fontos, hogy belője az első gólt, mert a kontrákkal szétzilálható a jól összerakott, de darabos német védelem. Ugyanilyen fontos, hogy elöl tartsák a labdát, mert a Messi-Tevez-Higuain hármas bármikor képes gólt lőni.

Ha egy félidőn át mégis eluralkodik a biztonság, és nem lesz gól, 2,8-szoros az odds. Ha három is lesz, mint a németek legutóbbi meccsén, majdnem tízszeres a szorzó.

Ha félidei döntetlen után nyer Argentína, 5,2-szeres az odds. Ha valamelyik gyengébb védelem csinál egy tizenegyest, 9-szeres a pénz. Bátor, de nem vakmerő tipp. Ha Németország nem lőne gólt, több mint háromszoros a jutalom.

Négy éve hosszabbítás volt, és tizenegyesek. Ha idáig eljutunk, bárki is menjen az elődöntőbe, tízszeres a pénz.