Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Semenya majdnem 10 másodpercre saját magától

2010.07.14. 18:04

Caster Semanya visszatérése előtt egy nappal edzője jelezte, hogy a női 800 m világbajnoka még nagyon messze van legjobb formájától, így senki ne várjon tőle kiemelkedő eredményt csütörtökön.

A nemiségi vizsgálaton átesett dél-afrikai futó, akinek 11 hónap után múlt kedden adott versenyengedélyt a nemzetközi szövetség (IAAF) a finnországi Lappeenrantában sorra kerülő atlétikai versenyen áll rajthoz.
Semenya edzője, Michael Seme szerdán elmondta, hogy jelenleg 2:04 perc körüli idő várható tanítványától. Ez nagyon messze van 1:55:45 perces egyéni csúcsától, mellyel a tavalyi berlini vb-n győzött óriási fölénnyel. A szakember ugyanakkor úgy látja, hogy októberre már újra a régi lesz Semenya, és aranyérmet szerez majd a Nemzetközösségi Játékokon.

A középtávfutó menedzsere, a finn Jukka Harkonen közben jelezte, hogy Semenya vasárnap a Lapinlahti Games elnevezésű versenyen is rajthoz áll majd. Ezt követően visszatér majd Dél-Afrikába, de várhatóan augusztusban több európai nagy versenyen futni fog.