Óriási eső miatt kellett felfüggeszteni az öttusa Eb-t

2010.07.17. 16:43

Hirtelen jött heves zivatar miatt mintegy fél órára felfüggesztették a szervezők a debreceni öttusa Európa-bajnokság női döntőjének lovasversenyét.

Tizenötödik lovasként a lengyel Paulina Boenisz volt a pályán, amikor teljesen váratlanul megdördült az ég, egy perc múlva pedig már ömlött az eső, és heves széllökések is voltak. A megriadt nézők fedél alá futottak, többek között a vívás helyszínére, a sportcsarnokba, vagy a fedett lelátóra, bár ott még a felső sorba is bevert az eső. Aztán bő negyedóra elteltével ismét bemelegíthettek a soron következő lovasok, a görög színekben szereplő Partics Katalin rögtön jó pályát ment, majd utána a magyar egyéni induló Pataki Viktória is, aki a továbbra is zuhogó esőben hibátlanul teljesítette a pályát.

Egy-két órával korábban Orendi Mihály, a házigazda Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére éppen azt mondta, hogy minden rendben van, csak az időjárástól, az esetleges vihartól tart. Igaz, ő a vasárnapi férfiversenyt említette.

A mezőny jobbik feléből egy-két lovas teljesítette a pályát, amikor villámlás miatt ismét megszakították a versenyt.