Palik László borult, bordái törtek, feladta

2010.07.17. 08:46 Módosítva: 2015.05.18. 05:41
A tereprali országos bajnokság ötödik, gyulai futamának első, pénteki napja után Szalay Balázs áll az élen, Palik Lászlónak véget ért a futam. Két hét múlva Magyar Nagydíj a Hungaroringen, Palik addigra talán rendbe jöhet.

A PROHUN 500 elnevezésű gyulai versenyen Szalay mögött Korda Erik a második 1:10 perc hátránnyal. Palik László a szelektív szakasz legvégén felborult autójával.

A viadal teljes távja 1011 kilométer, ebből pénteken öt szelektívet, összesen mintegy 270 kilométert teljesített a mezőny.

„A 48 kilométeres szelektív felénél utolértük az előttünk rajtoló Korda Eriket, s onnantól a porában autóztunk. Hozzáteszem, a porfelhő miatt nem láthatott minket – emlékezett vissza Palik László saját honlapján.

„A pálya végefelé jártunk, az utolsó jobbos kanyart azonban nem tudtuk bevenni. Felborultunk, az ülés megütötte az oldalamat. Kiszálltunk az autóból, megnyugodtam, amikor láttam, Gabinak nincs baja, igaz, akkor már éreztem, hogy én nem úsztam meg sérülés nélkül.

A pilótát a gyulai kórházba szállították, ahol kiderült, bordatörést szenvedett.

"Aki autóversenyen indul, az tudja, ez benne van a pakliban – folytatta a pilóta. – Mindenki nagyon kedves volt velem, mondták, hogy most egy ideig ne erőltessem meg magam. Sajnálom, hogy nem folytathattuk a gyulai futamot, pedig addig a bizonyos jobbos kanyarig egészen jól mentünk."

Darázsi Gábor annak örült, hogy nem történt komolyabb sérülés. „Nekem nincs semmi bajom, a kocsi is viszonylag jól nézett ki a borulás után, ha Laci nem üti meg az oldalát, ahogy ismerem magunkat, kerékre állítjuk a Nissant és megyünk tovább – mondta a Palik Racing Team navigátora.– Most az a legfontosabb, hogy Laci minél előbb meggyógyuljon, minden más másodlagos.

Palik, aki a Hungaroring vezetője is, a két hét múlva rendezendő Magyar Nagydíjra hagyhatja el az ágyat.