A füttyszó csak felidegesítette Contadort

2010.07.20. 13:01

Még nincs szakaszgyőzelme az idei Tour de France-on a tavalyi győztes spanyol Alberto Contadornak, a két megerőltető hegyi szakasz után itt lenne az ideje, hogy nyerjen. Kivált, mert most már rajta van a sárga trikó, amit kedden vett át a luxemburgi Andy Schlecktől.

Meg is vádolták gyorsan, mennyire sportszerűtlen, hogy nem várta meg nagy riválisát, amikor annak technikai problémái voltak a hegymenetben. Ki is fütyülték, de ismerve a versenyző karakterét, nem lennénk meglepve, ha most nagyon meg akarná mutatni, idén csak ő nyerhet.

Három komoly hegy is van a mai, 16. szakaszon. Contador szakaszgyőzelme 21-szeres pénzt ér, ezért már megéri kockáztatni. Schleck vélhetően rajta marad, de úgy gondoljunk, kikap.

Ha Schleck nyerné a szakaszt, az is ekkora pénzt hoz. A jelenleg negyedik Mencsov sikere mellett 51-szeres a szorzó, jó állapotban van az orosz, összesítésben akár a második is lehet, ekkora oddsért egy kisebb összeget megéri kockáztatni.

Lance Armstrong idei formáját látva meglepetésre kevesebbet ér keddi sikere mindkettőnél - 17-szeres a nyeremény -, ami nem kevéssé túlzó.

A páronkénti összehasonlításban érdemes a menőkre tenni, igaz nem is fizetnek jól.