Kővári: Büszke vagyok a cseh ezüstre

2010.07.21. 17:18

A kétszeres magyar bajnok, a 17 éves Kővári Dániel a Cseh Junior Openen második volt, a következő két hétben három fontos versenyen is indul.

Hogy értékeled a Cseh Junior Openen mutatott játékodat és a második helyezést?

Elég jól játszottam ahhoz, hogy meg tudjam szorongatni a győztest is, de nem sikerült megéreznem a cseh greeneket, amik betegek és ezért nagy lassúak voltak, ráadásul előtte gyors greeneken készültem a versenyre, így egyáltalán nem ment rajtuk a puttolás. De nagyon jól ütöttem a drive-okat és a közelítő ütéseket is, így mindhárom nap jó eredményeket játszottam, par közelében voltam.

Összességében örülök, mert a Cseh Junior Openen második helyen végezni nagy dolognak számít, különösen egy magyarnak, de abban reménykedem, hogy még jobb eredményeket is el tudok érni idén a külföldi versenyeimen.

Sűrű programod lesz július végén, milyen versenyeken játszol?

Először a Carris Trophy-ra megyek, ahol nagyon erős a mezőny [minden induló nulla vagy plusz hendikepes – a szerk.], ezért nem tudom pontosan, mire számíthatok, de természetesen ehhez is úgy állok hozzá, mint minden más versenyhez és győzni megyek. Két nappal később a legfontosabb ír amatőr versenyen, a Dél-Ír Nyílt Bajnokságon indulok, ami szintén kemény lesz, hisz egy nap stroke play után három nap match play-t játszunk, ami másfajta kihívás. Az észtországi Challenge Trophy-n pedig az a cél, hogy a junior válogatott visszakerüljön az A csoportba.

A brit és ír versenyeket általában links pályákon rendezik, ezekkel milyen tapasztalataid vannak?

A links pályák az egyik kedvenceim, nagyon szeretek rajtuk játszani, mert optikailag is nagyon tetszik, nem csak a greenek és a fairway-ek minősége. Egyébként szeretek szélben meg esőben is játszani, mert jól tudom alkalmazni a már begyakorolt ütéseimet. Épp most megy a British Open, így tanulmányozni tudom, hogyan is játszanak ilyen szélben és ilyen pályán a legjobb profik.