Kővári Dániel második Csehországban

2010.07.21. 17:13

Az idei Cseh Nemzetközi Junior Amatőr Bajnokságot július 13-15. között Karlovy Vary-ban rendezték, Kővári Dániel is esélyese volt. A kétszeres magyar bajnok fiatal kiválóan játszott három napon át, az első forduló után még vezetett is, végül a második lett.

Kővári nagyszerűen kezdett a Cseh Junior Openen, az első nap után az egyik legjobb cseh fiatallal, Martin Prihodával holtversenyben az élen állt 71-es eredménnyel. Kiegyensúlyozottan, jó döntéseket hozva játszott, de kihagyott néhány megoldható gurítást.

A lassú greeneken a későbbiekben is problémái voltak a puttolással a 17 éves magyar bajnoknak, ami miatt a második fordulóban hátrányba került, Prihoda ki tudta használni a hazai pálya előnyét. A második körben három bogey-t és egy birdie-t elérve 74-et játszott Kővári, ami után nagy hajrára lett volna szüksége a záró napon, hogy a győzzön.

Erre lett is volna esélye, az utolsó fordulóban is sok birdie esélye volt, hármat ki is tudott használni, de – elsősorban ismét a gurítások miatt – három bogey is felkerült a scorekártyájára, így a remek 72-es eredmény nem volt elég hátrányának ledolgozására, második lett.

„Nagyon jól ütöttem a drive-okat és a közelítő ütéseket is, így mindhárom nap jó eredményeket játszottam, par közelében voltam, és csak azért nem sikerült jobban szorongatni a győztest is, mert nem éreztem a lassú cseh greeneket” – értékelt a verseny után.

Kővári tavaly aratta első igazán nagy sikereit külföldön, a magyar amatőr férfi golf történetének egyik legjobb eredményét elérve 7. helyen végzett Franciaországban a 16 év alattiak legfontosabb európai versenyén, a Young Masters-en. Néhány héttel később a 18 év alattiak mezőnyében, a German Harder Masters-en volt a legjobb tízben, év végén pedig Amerikában is szépen helytállt az egyik legnagyobb junior golfbajnokságon, az Orange Bowl Championshipen.

Kővári Magyarországon veretlen, megvédte felnőtt bajnoki címét is, mielőtt a Cseh Junior Openen a dobogóra állhatott. A következő hetekben részt vesz Angliában a 18 év alattiak bajnokságán, a Carris Trophy-n, valamint a Dél-Ír Nyílt Bajnokságon is, majd csatlakozik az Észtországba utazó magyar junior válogatotthoz, amely megpróbál visszakerülni a 20 csapatos fiú-Eb mezőnyébe.