Tiger Woods mindenkit okol, kivéve saját magát

2010.07.21. 16:35

Egy olyan évben, amikor Tigernek tönkrement a házassága, elveszítette edzőjét, reklámdollárjainak jó részét, az ember azt várná, hogy úgy vigyáz egyik legsikeresebb kapcsolatára, mint a hímes tojásra. Tiger mégis nyíltan célzott arra, hogy a régóta meglévő caddie-jétől, Steve Williamstől kapott tanácsok rontottak esélyén, hogy negyedszer is megnyerje a US Opent.

A tizedik szakaszon tett félresikerült, 114 méteres közelítő ütéséről, amely elkerülte a greent, és egy kellemetlen, sziklafal menti füves részen landolt, Woods kijelentette, hogy Steve azt mondta neki, célozzon jobbra tőle, és ő belül érezte, hogy ez nem jó; nem volt esélye, mert egy sand wedge volt a kezében, és nem tudott a zászlóhoz játszani, mert ha a greenre üti a labdát, az túlmegy a zászlón.

A nehéz, par 3-as 12. szakaszon elkövetett hibájáról pedig azt mondta, rossz ütővel ütött, mert ösztöne azt súgta, 5-össel üssön, jobbra játsszon, egyszerűen csak draw-val menjen oda, de aztán azt gondolták, hogy a 4-es jobb lenne, tartaná magát a széllel szemben, és így végül szörnyű swinget produkált.

Mindebből csak egy következtetést lehet levonni: Tiger is ugyanabba a hibába esik, mint más nagy játékosok az évek során: mindent és mindenkit okol, kivéve saját magát.