Kettő helyett 3-0-ról indul a győri visszavágó

2010.07.22. 14:57

1-1-et játszott az Európa Ligában a Videoton egy hete a Mariborral, de nem esélytelen a továbbjutásra. A szlovénok passzívak voltak itthon, a Videoton nyílt meccsre számít. A Győrnek kötelező a továbbjutás.

Az elmúlt tíz évben nem fordult elő, hogy a nemzetközi kupában induló magyar csapatok négy meccsen ne kapjanak ki idegenben. A Győr egyszer nyert egyszer döntetlenezett, a Zalaegerszeg és a Debrecen is ikszelt.

A Videotonnak kellene folytatnia a sort, amelyik a szlovén Maribor vendége az Európa Ligában. Egy fehérvári döntetlen 3,5-szeres pénzt hoz, a győzelem több mint négyszerest. Ennek megfelelően érzékelhető favorit a Maribor, a hét elején még majdnem kétszeres pénzt hozott volna, de csütörtök délután már csak 1,65-szöröst.

A magyar csapat tagjai, edzője, fogadkoznak, meglehet a továbbjutást, ezt a hazai második félidőre alapozzák, amikor fölényben voltak, irányították a játékot. Tíz meccsen nem lőtt azonban gólt csatár, ennek a sorozatnak egyszer meg kellene szakadnia. A hazai meccsen is a védő, Horváth Gábor volt a legveszélyesebb játékos.

A Maribor a tavalyi BL-selejtezőben a Zürichet kapta, és idegenben akkor is jól játszott, nyert is 3-2-re, a visszavágón kapott egy sima hármast. A Vidit értelemszerűen képtelen összehasonlítani a svájci bajnokkal, de a tény jelzi, hazai pályán nem verhetetlen.

A magyarokat az is motiválhatja, hogy a következő körben a legkönnyebb riválist kapta, a skót Hiberniant.

Ha megismétlődne a hazai 1-1, nyolcszoros pénzt kereshetünk. Ha a félidőben nincs gól, duplázhatunk. Ha a szlovénok nem lőnének gólt, hatszoros a kifizetés. A Vidinél ez az odds nincs háromszoros. Az egygólos meccs 5,5-szeres pénzt hoz.

Úgy hozta a sorsolás, hogy a Győrnek a második fordulóban könnyebb meccs jutott, mint az elsőben. A kazah Atiraut idegenben is megverték 2-0-ra, itthon akár még ennél jobban is legyőzhetik.

A pályán elért eredményt aztán törölték, mert az egyik kazah jogosulatlanul játszott, így 3-0-ról folytatódik a párharc.

Ha hármat lő Pintér Attila csapata, 2,65-szörös a nyeremény. Ha most sem kap egyet sem, 2,1-szeres a kifizetés. Lehet, egy gólgazdag meccs is akár, mert mindkét felszabadultan játszhat.