Woods és Bryant a legnépszerűbb sportoló az Egyesült Államokban

2010.07.22. 08:44

Az utóbbi időben inkább botrányairól híres golfozó, Tiger Woods, valamint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Kobe Bryant a legnépszerűbb sportoló az Egyesült Államokban. A Harris Interactive piackutató cég szokásos éves, reprezentatív felmérése során összesen 2227 embert kérdezett meg.

A nők versenyében - ahogyan tavaly is - a teniszező Williams-testvérek végeztek az élen, közülük pedig az idei wimbledoni bajnok, világelső Serena szerepelt egy hajszállal jobban, mint nővére Venus.

Érdekesség, hogy a szimpátia-szavazáson az emberek nem mindig csak a sportpályán nyújtott teljesítményt veszik figyelembe: Woods például karrierje egyik legrosszabb évét futja, népszerűsége ennek ellenére nem kopott meg. Míg a megkérdezett férfiaknál egyértelműen ő a favorit, addig a nőknél Bryant a kedvenc. Minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázója, a 2003-ban visszavonult Michael Jordan - aki korábban tízszer végzett az első helyen - még mindig az élbolyban tanyázik.