Tóth Lívia nem jutott az Eb-döntőbe 3000 m akadályon

2010.07.28. 12:16

Tóth Lívia nem jutott döntőbe 3000 m akadályon a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A 32 fokos melegben és tűző napsütésben induló mezőnyből futamonként az első négy helyezett került a fináléba, plusz a további legjobb négy idővel rendelkező. Tóth néhány kör után leszakadt az élbolytól, de sikerült hajráznia, így éppen nyolcadikként ért célba, tehát még reménykedhetett. A következő futamban azonban kiderült, hogy 10:03.97 perces ideje kevés a továbbjutáshoz, s végül a 15. helyen végzett.

„Nem így terveztem a versenyt, szerettem volna idei legjobbamat megfutni - nyilatkozott Tóth Lívia. - Az elején sok volt a lökdösődés, kiszorultam a hármas pályára, a meleg és a szél is megfogott kissé. Aztán próbáltam javítani, hogy legalább nyolcadik legyek. A 10:03 perces idő egy rémálom, ennél több volt bennem.”

A VEDAC futója eddig különösen balszerencsés volt világversenyeken: a 2005-ös helsinki világbajnokságon bukott, a négy évvel ezelőtti, göteborgi Eb-n pedig az utolsó 15 méteren esett el, továbbjutó pozícióban. Sérüléséből felépülve csak a tavalyi, berlini vb-n tért vissza a nemzetközi mezőnybe. Legjobb eredményeit 2005-ben érte el az Universiade megnyerésével és az atlétikai Világdöntőben szerzett negyedik helyezéssel.