Pars halott mesterének mondott köszönetet

2010.07.29. 21:48

"Nagyon kellett már ez az érem" - nyilatkozott a zuhogó esőben tartott eredményhirdetés után a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon harmadik kalapácsvető, aki tavaly elhunyt mesterének, Németh Pálnak és szüleinek mondott köszönetet.
Pars elmondta, hogy 28 évesen még mindig fiatalnak számít a kalapácsvetőknél, a győztes szlovák Libor Charfreitag például 34 éves.
"Most indul az a 6-7 év, amit meg kell csinálni. Jól be kell gyakorolni ezt az új, két lengetéses technikát, és jó lenne egy évet sérülés nélkül letudni. Most már hozzászoktam az esélyességhez, megfizettem a tanulópénzt, mit mondjak, nem volt olcsó" - tette hozzá.
Pars az elmúlt hat évben hetediknél soha nem ért el rosszabb helyezést világversenyen, egyéni csúcsa 82,45 m, de célja, hogy 83 méter fölé kerüljön.
"Jövőre szeretnék stabilan 81 méter fölött dobni, és megnyerni a világbajnokságot. Aztán Londonban jó lenne 83 métert durrantani. Bíztató, hogy most, szinte edzés nélkül, messze nem a legjobb technikával 79 métert értem el."
A szombathelyi dobó elárulta, hogy a pekingi olimpiai ezüst jelenleg nem foglalkoztatja: "szinte csak akkor jut eszembe, ha valaki megemlíti. Nagyon sok a kérdés ebben az ügyben, mit fog lépni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és arra is kíváncsi leszek, mi lesz, ha jövőre visszatér Tyihon és Gyevjatovszkij?"