107 óra közvetítés az úszó Eb-ről

2010.07.30. 10:47

Az úszó Eb minden eseményét élőben közvetíti az MTV. Húsz külföldi tévétársaság használja majd a köztévé képeit 6444 percben közvetíti a Magyar Televízió az augusztus 4-étől 15-ig tartó magyarországi úszó Európa-bajnokság eseményeit. Az MTV közvetítését veszik át az európai, és a kontinensviadal iránt érdeklődő más külföldi televíziók is.

Augusztus 4-étől, szerdától átlagosan napi kilenc óra élő közvetítést láthatnak az m1, az m2 és a telesport.hu nézői az úszó, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság augusztus 15-ig tartó eseményeiről. Az MTV már a selejtezőktől kezdve valamennyi versenyt élőben közvetíti, az 5, 10 illetve 25 kilométeres hosszútávúszó futamokról pedig részletes összefoglalókat adnak. Összesen harminc televízió és rádió küld sportriportert a budapesti úszó Eb-re.

Az MTV nézőinek a szinkronúszást Petrovics-Mérei Andrea, a hosszútávúszást Balatonfüredről Maurer Ferenc, a műugró számokat Zelinka Ildikó és Mezei Dániel, az úszást pedig Szántó Dávid kommentálja. A margitszigeti MTV-stúdió műsorait Somogyi Dia, Petrovics-Mérei Andrea, Gundel Takács Gábor és Somos Zoltán vezeti majd.