Sportlövészet: Sidi Péter közel az olimpiai kvótához

2010.07.31. 12:26

Sidi Péter nagyon közel került a londoni kvótához, miután szombaton délelőtt a legjobb eredménnyel biztosította helyét a férfi légpuskások döntőjében a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A szám idei Európa-bajnoki ezüstérmese a második csoportban, 10 óra után állt lőállásba, s ekkor már jól látszott, hogy a fináléhoz 597 kör körüli teljesítményre lesz szükség az óriási, 130 fős mezőnyben.

A magyar csapat tájékoztatása szerint Sidi rögtön első lövésére kilencest lőtt, ám ezt követően egyszerűen nem tudott hibázni, sorra érte el a tízeseket, s mivel egészen az utolsó, 60. kísérletéig kitartott a koncentrációja, 599 körrel zárt. Hozzá hasonlóan az olasz Niccolo Campriani is 599-et ért el, ám a magyarnak több belső tízese volt, így ő jutott be elsőként a nyolcas döntőbe.

A légpuskások között hat olimpiai kvótát osztanak ki a vb-n, így Sidinek nagyon jó esélye van a kvalifikáció megszerzésére, ugyanis a hetedik helyen bekerült finn Henri Hakkinen három körre van tőle, ami ebben a számban komoly előnynek számít. A szám másik két magyarja nem szerepelt jól, Somogyi Péter 586 körrel a 86., Háner Tamás pedig 580-nal a 107. lett.