Bolt és Gay pénteken csap össze egymással a Gyémánt Ligában

2010.08.05. 14:11

Az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó Usain Bolt és a korábbi vb-első Tyson Gay 100 méteres összecsapása lesz a pénteki atlétikai Gyémánt Liga-verseny csúcspontja. Stockholmban eredetileg indult volna az ex-világrekorder Asafa Powell is, de sérülése miatt csütörtökön visszalépett.

A szervezők azt remélték, hogy a tavalyi vb első három helyezettje ebben az idényben először a svéd fővárosban méri össze tudását, de a jamaicai futó lemondása miatt ez meghiúsul - ugyanakkor a klasszikus sprinttáv versenye megmarad a fő attrakciónak. Berlinben tavaly a szintén jamaicai Bolt új világcsúccsal, 9.58 mp-es idővel aranyérmet szerzett, az amerikai Gay második, Powell pedig harmadik lett a vb-n. Hármuk összecsapására legkorábban augusztus 27-én, Brüsszelben kerülhet sor.

Bolt és Powell 9.82 mp-cel bizonyult idén a leggyorsabbnak, Gay legjobbja pedig 9.94 mp. Az amerikai sprinter, aki a 2007-es oszakai vb-n 100-on és 200-on is győzött, még sohasem tudta legyőzni Boltot.

A klasszikus sprinttáv fődíjáért, a 80 ezer dollár értékű, négykarátos gyémántért zajló versenyben Powell vezet 10 ponttal a trinidadi Richard Thompson (6 p) és Bolt (4) előtt.