Risztov: Nem hagytam cserben senkit

2010.08.09. 11:27
Balhéval zárult a magyar hosszútávúszók szereplése a balatonfüredi Európa-bajnokságon. Az egyéniben jól szereplő Risztov Évát akarata ellenére nevezték be a csapatversenybe, nem indult, így Magyarország sem.

A 2003-as világbajnokságon háromszoros világbajnoki ezüstérmes úszó, Risztov Éva 2005-ös visszavonulása után a hosszútávúszással próbálkozott, és az Európa-bajnokságon a 7. lett a tíz kilométeren.

Eredményét látva a hazai szövetség benevezte a csapatversenybe, ezen azonban nem állt rajthoz. „Nem érzem magam cserbenhagyónak. Jogtalanul támadnak engem, ugyanis többször megmondtam, nem szeretnék a csapatversenyben indulni. Rá­adásul előző nap nagyon elfáradtam, a combom tele volt kék-zöld foltokkal, fájt a vállam, szóba sem jöhetett egy újabb megméretés” – mondta a Blikknek az úszónő.

A szövetség azért nevezte, mert így reális esély lehetett volna, hogy a hat közé kerüljön a csapat, hiszen Gercsák Csaba és Kutasi Gergely is jó formában volt, Csajági Tímeánál pedig sokkal jobb úszó Risztov.

Risztov Éva (Fotó: Huszti István)
Risztov Éva (Fotó: Huszti István)

Risztov klubjának vezetője, Orendi Mihály szerint szakmai felkészületlenségre vall, hogy benevezése egyáltalán felmerülhetett.

Risztov érzékeny lelkű versenyző, a tíz kilométeren - ami olimpiai szám - kiteljesedhetne, bemutatkozása komoly versenyen jól sikerült, az éremért is harcban állt.