Piroska
-1 °C
5 °C

Rózsa: Visszatérnék az úszáshoz, hiányzik

2010.08.14. 09:35
Az 1996-os olimpia bajnoka úszóedző nem szeretne lenni, mert nincs annyi motiváció benne, de a sportághoz kötődni akar, jelenleg építőipari cégnél dolgozik.

Gyurta Dániel 200 méteres mellúszó-győzelmét Rózsa Norbert, a szám olimpiai bajnoka is a helyszínen nézte.

„Le a kalappal Dani előtt, abszolút világbajnokhoz méltón versenyzett. Igaza lett mesterének, erősödnie kellett, hogy uralja a mezőnyt. Nagyjából így is gondoltam, hogy ennyivel fog nyerni”.

Hozzátette, Cseh Lászlónak a szíve hozta meg a sikert, most nincs élete formájában, de harcolni nagyon tud, és a hosszabbik vegyesen, 400-on magabiztosabban fog nyerni.

Fotó: Huszti István

„Úgy irigylem a mostaniakat, hogy ebben a közegben úszhatnak, én is nagyon szerettem volna hazai közönség előtt. Nekünk, a mi korosztályunknak sajnos nem adatott meg. Fantasztikus lehet, ez tényleg a világ legjobb közönsége, akár még talán egy másodpercet is segíthet.”

Keresi az utat, hogyan térhetne vissza az úszáshoz. „Nagyon hiányzik, napról napra egyre jobban érzem. Kár, hogy nem tudok benne részt venni. Nem hiszem, hogy edző lennék, ahhoz most hiányzik belőlem a motiváció. Nem tudom tehát pontosan, hogyan kerülhetnék közelebb a sportághoz.”

Rózsa 2007. áprilisi sikertelen öngyilkossági kísérlete után felépült, 36. születésnapja után, 2008. februárjában azt mondta az Indexnek, már nem sajnálja, hogy életben maradt, akkor viszont sajnálta, és csak később döbbent rá, mit tett.

„A szállodás munka nem volt jó, most egy építőipari cégnél dolgozom” – mondta jelenlegi életéről.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft