Ki a legszebb Eb-érmes magyar úszónő?

2010.08.17. 21:24
Hosszú Katinka az Európa-bajnokság legsikeresebb versenyzője lett, Verrasztó Mutinával és Darával a váltót hozta be aranyra, Jakabos két érmet hozott, Barta Nóra műugrásban szerzett bronzot. A legügyesebbek közül a legszebbet keressük, szavazzon!

Budapest sikeresen rendezte meg az úszó-Eb-t, a magyar versenyzők tizenhárom érmet szereztek, Hosszú Katinka három aranyat is nyert, Magyarország története második legjobb szereplésén van túl.

Verrasztó Evelyn két érmet szerzett, 4x200-as gyorsváltóban remekül hajrázott, Mutina Ágnessel, Dara Eszterrel és Hosszú Katinkával vehették át az aranyat, ezen kívül 200 vegyesen ezüstérmes lett. Hosszú Katinka 200 vegyesen és 200 pillangón is első lett, 400 vegyesben ezüstöt szerzett. Mutina 200 gyorson nagy hajrával harmadikként ért célba. Jakabos Zsuzsa 200 pillangón ezüst, 400 vegyesen bronzérmes lett.

A legszebb magyar úszónő

Nem úszó, de mindenképpen meg kell említeni a műugró Barta Nórát, aki gerincműtéte után tért vissza és a három méteres számban lett bronzérmes, négy éve ugyanebben a számban lett harmadik. 2009 februárjában műtötték meg, dupla porckorongsérve volt, négy csavarral rögzítették a gerincét.