Kővágó a győzelemért dob Zürichben

2010.08.18. 09:57

Az összetett első helyért és a vele járó, 80 ezer dollár értékű, négykarátos gyémántért lép dobókörbe a diszkoszvető Kővágó Zoltán csütörtökön Zürichben, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat utolsó előtti versenyén. A 2004-es athéni olimpián ezüstérmes nehézatléta jelenleg egy pont hátránnyal áll a második helyen a lengyel Piotr Malachowski mögött, s hárommal az észt Gerd Kanter előtt.

„Lehet mondani, hogy ez lesz az év fő versenye számomra, a Gyémánt Liga-viadalok amúgy is a legmagasabban kvalifikáltak, erősebbek bármelyik világversenynél, mert csak a legjobbakat hívják meg” - mondta szerdán az MTI-nek a Honvéd versenyzője, aki hozzátette, jó állapotban érzi magát egy 67 méter föltötti dobásra.

„Az már a pillanatnyi helyzeten múlik, hogy ebből 67,02 méteres vagy 68 fölötti eredmény lesz. Óriási háttérrel rendelkező ellenfelekkel kell megküzdenem, akiket valószínűleg nagyon felkészítenek erre a versenyre. Nagyon sűrű a mezőny, aki hibázik, lecsúszik a dobogóról.” - nyilatkozott Kővágó, aki a Gyémánt Ligában idei valamennyi fellépésén az első három között végzett.

A diszkoszvetők viadalának állása a Gyémánt Ligában: 1. Malachowski (lengyel) 14 pont, 2. Kővágó 13, 3. Kanter 10

A döntőnek számító zürichi versenyen a győztes 8, a második 4, a harmadik pedig 2 pontot kap. A 14 állomásból álló GYL minden versenyén az 1-8. helyezettek részesülnek pénzdíjban, a győztesek 10 ezer dollárt kapnak. A pontverseny végső győztesei egy-egy 80 ezer dollár értékű, négykarátos gyémánttal gazdagodnak.