Verrasztó Dávid megúszta a mutogatást

2010.08.18. 10:11
Az úszó nemzetközi szövetségtől bocsánatot kért a selejtezőben elkövetett hibájáért, Gyárfás Tamás, a hazai úszóelnök 400 vegyes vasárnapi ezüstje miatt nem bünteti Verrasztót.

A margitszigeti úszó Európa-bajnokság 200 méteres férfi vegyesúszásának keddi selejtezőjében Verrasztó Dávid felemelt középső mutatóujjal üzent valakinek vagy valakiknek. Az európai szövetség (LEN) bekérette a tévéfelvételeket, és szóbeli figyelmeztetésben részesítette a versenyzőt, írja a Blikk.

forrás: Blikk - Tumbász Hédi

A múlt héten Gyárfás Tamás úszóelnök is úgy nyilatkozott, az Eb után megvizsgálják az esetet, de azóta meggondolta magát: nem lesz folytatása a Verrasztó-ügynek.

"Dávid nagyszerű versenyzésével, a vasárnapi 400 vegyesen mutatott szenzációs teljesítményével, ezüstérmével helyrehozta hibáját, így sem szándékom, sem szívem nincs ahhoz, hogy megbüntessem. A szövetség részéről ezzel végleg lezártnak tekintem a Verrasztó-ügyet" – mondta Gyárfás.

Verrasztó Dávid továbbra is hallgat: "Az európai szövetség vezetőitől írásban bocsánatot kértem, ezzel túlléptem az egész ügyön. Így is volt belőle éppen elég kellemetlenségem, nem szeretném, ha még több bajom lenne" - mondta az úszó, aki arra a felvetésre nem reagált, hogy a mutogatás egy nézőtéren ülő, onnan bekiabáló barátjának szólt-e. "Az egész háttere maradjon az én titkom!"

Edzője, Fehérvári Balázs szerint az elmúlt három év volt benne abban a mozdulatban. „2007-ben három tizeddel kikapott egy párizsi versenyen Kis Gergőtől, akkor lett biztos, hogy nem indulhat az olimpián abban a számban. A tavalyi világbajnokságra az olimpiáról lehetett kijutni, így az is odalett. Az elmúlt három év keserűsége volt a mozdulatában, mert nála szorgalmasabb, becsületesebb tanítványt el sem lehet képzelni. És hogy milyen ember? A T-Mobile-tól kapott ajándék MacBookját nekem adta. Azzal indokolt, hogy ő nemrégiben vásárolt egyet, nekem meg jobban szükségem van rá. Nem kicsit hatódtam meg” - mondta az edző.