Hat hajó az 1000 m-es kajakdöntőkben

2010.08.19. 16:43
Csak a férfi kajaknégyes és Kucsera Gábor esett ki már az előfutamban a poznani világbajnokságon, a nyolc szombati döntőből hatban lesz magyar induló.

A kajak egyeseknél versenyző Kucsera Gábor és a férfi kajaknégyes nem jutott döntőbe 1000 m-en a poznani kajak-kenu világbajnokságon. A többi számban sikeresen szerepeltek a magyarok a csütörtök délutáni középfutamokon, így a szombati nyolc döntőből hatban lesz magyar hajó.

Kovács Katalin (K-1), Vajda Attila (C-1) és a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kettős (K-2) egyformán futamgyőzelemmel, a Tóth Márton, Mike Róbert kenupáros második hellyel került a legjobb kilenc közé.

A 27-szeres vb-aranyérmes Kovács három számban indul, ha legalább az egyiket megnyeri, lehagyja a németek legendás versenyzőjét, Birgit Fischert, minden idők legeredményesebb női vb-kajakosa lesz.

Kucsera ötödik, az Eb-ezüstérmes férfi kajaknégyes 4. lett középfutamában, a továbbjutáshoz legalább az első háromba kellett volna jutniuk.

A Szabó Gabriella, Csipes Tamara duó már a délelőtti előfutamból kvalifikálta magát a döntőbe, míg a kenu négyeseknél a kevés nevező miatt nincsenek selejtezők.

"A két kudarcnak természetesen nem örülök, a rosszabbik rossz a négyes kiesése, ami egyelőre érthetetlen. Hirtelen nem is tudok mit mondani. Kucserában benne volt a döntő, nem sikerült neki, nagyon sajnálom. A többiekkel elégedett vagyok, a szombati döntők során több érem is benne van ebben a hat egységben. A körülményekkel nem akarok foglalkozni, a víz mindenkinek egyformán hullámos volt" - értékelt Storcz Botond szövetségi kapitány.

Pénteken az 500 m-es előfutamokat rendezik Poznanban.