Megsérült az diszkoszvető Fazekas Róbert

2010.08.19. 11:30

Kiújult ágyéksérülése miatt befejeződött az idény Fazekas Róbert számára, így a barcelonai Európa-bajnokságon bronzérmes diszkoszvető nem indul a Németh Pál emlékversenyen.

A Haladás VSE atlétája a barcelonai Eb után egy héttel ismét edzésbe állt, hogy felkészüljön a szombathelyi Németh Pál emlékversenyre, ahol az ő kedvéért a kalapácsvetés mellé a diszkoszvetést is felvették a versenyszámok közé - tájékoztatta az MTI-t Pál T. Gábor, Fazekas sajtószóvivője. Korábbi ágyéksérülése azonban kiújult, s csütörtök délelőtt tájékoztatta a versenyszervezőket, hogy nem tud ott lenni az indulók között.

„Nagyon megtisztelő, hogy meghívtak a versenyre, mindent elkövettem azért, hogy én is jó eredménnyel adózzak Németh Pál emléke előtt - mondta a 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban vb-második Fazekas, akit 2004-ben doppingvétség miatt megfosztottak athéni olimpiai aranyérmétől. - Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy valahogy össze tudom magam szedni a versenyre, a tegnap délutáni tréning után azonban be kellett látnom, hogy ágyéksérülésem lehetetlenné teszi az indulást. Most szeretném kezeltetni, és kipihenni az összes év közben összeszedett sérülésemet, hogy októberben neki tudjak állni felkészülni a koreai világbajnokságra. Civilben természetesen ott leszek a Németh Pál emlékversenyen, és erre biztatok minden atlétikabarátot is.” A Németh Pál emlékversenyt szeptember 10-én rendezik Szombathelyen.