A fiúknál az összes rossz jött, ami jöhetett

2010.08.23. 10:39
Storcz Botond kajakkapitány összességében elégedett a vb-szerepléssel, de a férfi kajakosok foltot hagytak a sportág zászlaján.

A magyar válogatott 6 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a vasárnap befejeződött poznani kajak-kenu világbajnokságot (az olimpiai számokban 3-3-1 a mérleg), megnyerte a nemzetek közötti versenyt. Storcz Botond alapvetően elégedett, a csapat felülmúlta a szövetségi kapitány várakozásait.

A szakember nem titkolta, hogy a férfi kajak szakággal kapcsolatban maradt benne hiányérzet. "Ha egészében nézzük a szereplést, akkor elégedettek lehetünk, viszont a férfi kajak szakág teljesítménye elég nagy foltot hagy a sportág zászlaján. Főleg a sikeres Eb után fájó ez az eredmény. Azt nem mondom, hogy méltatlan a szakághoz, de az biztos, hogy bizonyos dolgokon a jövőben változtatni kell. Biztosan több összetevője van a kudarcoknak, most az összes rossz jött, ami jöhetett."

A férfi kajakosok öt olimpiai számából mindössze egyben jutott döntőbe magyar hajó, K-2 1000 m-en a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos csak centikkel maradt le a győzelemről.

Storcz az egész női kajakos csapatot dicséri, különösen Janics Natasát, aki öt számban indult, és három arany-, valamint két ezüstérmével az egész vb legeredményesebb versenyzője lett.

A férfiak közül a Kammerer, Vereckei kettős mellett a szintén 2. kenus Vajda Attilát, az egy kilométeren harmadik, fiatal Tóth Márton, Mike Róbert kenu kettest és a 200-on hetedik Kovács Gergelyt emelte ki.

A szövetségi kapitány szerint valószínűleg mindenki kiegyezne egy ilyen szerepléssel Londonban, de hátradőlésre nincs ok, hiszen a rajtig még két év hátravan.

Jövőre Szegeden rendezik a síkvízi kajak-kenu világbajnokságot, ahol már az olimpiai kvótákért versenyeznek.