Erős ellenfelek a UEFA Futsal Cup következő körében

2010.08.25. 15:38

Az UEFA honlapja is beszámolt a magabiztos győri sikerről, a Rába ETO nagyon simán lett csoportelső az UEFA Futsal Cup első selejtezőkörében. A zöld-fehérek a svájci, az angol és az andorrai bajnokot is legyőzték. A következő körben már jóval erősebb játékerőt képviselő csapatok várnak Gyurcsányiékra.

Az FK ERA-PACK Chrudim nem először nyerte meg a cseh bajnokságot. Korábban 2004-ben, 2005-ben, 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben is első lett. Háromszor volt cseh kupagyőztes, 2006-ban a legjobb 16-ig jutott az UEFA Futsal Cupban. A csapat most hétvégén egy felkészülési tornán 6–2-re győzte le a magyar bajnokságban második Berettyóújfalu csapatát - írta a kisalfold.hu

A győriek másik ellenfele a grúz bajnok Iberia Sztar Tbiliszi lesz, amely 2002 óta folyamatosan a legjobb hazájában. Négy brazil, egy ukrán és egy olasz játékos is a keret tagja. Háromszor lettek grúz kupagyőztesek.

A fehérorosz Mapid Minszk tűnik papíron a leggyengébbnek, kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes. Nagyon meggyőzően, harminc találkozóból huszonnégyet megnyerve, plusz 109-es gólkülönbséggel lettek legutóbb elsők. A csapatra épül a legutóbbi magyarországi Európa-bajnokságon szereplő fehérorosz válogatott.

A csoportkört Csehországban szeptember 25. és október 3. között rendezik. A házigazda a Chrudim lesz. A négyes csoportból az első két helyezett együttes jut tovább.