Már három magyar döntős az öttusa-vb-n

2010.09.01. 13:04

Marosi Ádám és Kasza Róbert után a harmadik csapattag, Németh Róbert is bejutott a férfiak hagyományos versenyének pénteki döntőjébe a szerdai selejtezőből. Németh az uszodában kezdte a napot, jóval később, mint válogatottbeli társai. A C csoport délben úszott, Németh 2:06.37 perc alatt teljesítette a 200 métert, ezért 1284 pontot kapott, és 12. volt a vívás előtt. A második szám aztán nem sikerült neki jól, 12 asszót nyert meg, miközben 15-öt elvesztett (776 pont), ezzel ebben a részversenyben 16. lett, a kombinált szám előtt pedig hármas holtversenyben a 13. helyen állt. A döntőért az első 12 között kellett végezni, így komoly verseny várt rá. A lövészetes futásban hol bejutó, hol kieső helyen állt, két nagyon jó sorozat után lőtt egy kevésbé jót, de ezzel együtt is a 11. pozícióban futott a célba. A kombinált számban a harmadik legjobb eredményt (11:05.92 perc/2340 pont) nyújtotta. „Nagyon izgultam, nehogy kiessek. Saját magam dolgát nehezítettem meg azzal, hogy nem jól vívtam. Nagyon erősen kellett futnom” - mondta Németh az MTI-nek.

A döntőbe 36 versenyző jutott be a 84 indulóból. "Ezeknek a fiúknak, ahogy a mezőny hatvan százalékának, a selejtező jelenti a nagyobb stresszet, mindegyik meg akar felelni az elvárásnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon feltöltődött a mezőny, itt például sok ázsiai versenyző is az élcsoportokban végzett, s látható volt, hogy egyik csoportban sem lehetett még az élen haladóknak sem lötyögni a futásnál" - összegzett az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Csütörtökön a női selejtezőt bonyolítják le két csoportban. Az A-ba került Gyenesei Leila és Kovács Sarolta, a B-be Tóth Adrienn és a csapatversenyben nem érdekelt Pataki Viktória. Innen az első 18-18 helyezett mehet majd a fináléba.